Adinvest Facebook Social widget area

Košarica

Že v prejšnjem poletju, se je na trgu pojavila nova kavna pijača, cold brew, oziroma hladna ekstrakcija kave. Lahko jo najdete gotovo v pločevinki, steklenički in podobnem, zelo enostavno pa jo sami pripravite tudi doma ali v lokalu.

Primerna je za osebe, ki so občutljive na kavno kislino, saj se pri hladni ekstrakciji izloči bistveno manj kavnih kislin, kava ima bolj nežen in rahlo sladek okus. Seveda pa je vse odvisno od kvalitete kave. Za pripravo cold brewa, priporočamo samo kave višje kakovosti.

 

Priprava:

  1. Priprava: 250 g sveže grobo mlete kave ( Guatemala sbh/Etiopija) stresite v posodo ter jo prelijte s 1000 ml hladne vode. Dobro premešajte, da vsa kava pride v stik z vodo.
  2. Namakanje: Posodo postavite v hladilnik (okus bo blažji), ali pustite na pultu (za bolj izrazit okus) in pustite, da se kava namaka približno 12-15ur.
  3. Filtriranje: Mešanico kave in vode precedite. Lahko uporabite navadno čisto bombažno krpo, za čist cold brew brez kavne usedline pa vam priporočamo uporabo papirnatega filtra.

Pijačo lahko hranite do enega tedna v hladilniku. Odlično se meša tako z različnimi alkoholnimi pijačami, kot tudi različnimi vrstami mleka.

Iz naše ponudbe si lahko izberete:

Romantic Espreso image ALT - guatemala Romantic Espreso image ALT - etiopija