Adinvest Facebook Social widget area

Košarica

 

Priprava dobrega Romantic espressa je prava umetnost. Kljub temu pa tudi doma lahko dosežete optimalni rezultat, če upoštevate naslednja pravila:

☕️1. Kakovost vode☕️
Voda, ki vsebuje veliko apnenca, lahko vpliva na delovanje aparata za kavo in tako vpliva na kakovost Romantic espressa. Redno uporabljajte posebne filtre proti nabiranju vodnega kamna, primerne za vaš aparat za pripravo espressa.
☕️2. Pravilno doziranje☕️
Optimalna količina kave za dobro skodelico Romantic espressa znaša 7 gramov mlete kave.
☕️3. Pravilna priprava☕️
Mleto kavo Tomantic espresso enakomerno porazdelite v ročko in nato močno pritisnite – ravna površina kave v ročki je za dober Romantic espresso nepogrešljiva.
☕️4. Ustrezen čas priprave☕️
Romantic espresso mora v skodelico teči enakomerno in kontinuirano, čas priprave znaša nekje 20-25 sekund. Če kavna zrna meljete sami, uporabite visokokakovosten mlinček z nastavitvijo za fino mletje. Morda boste morali preskusiti nekaj nastavitev, da boste našli optimalno nastavitev za vaš mlinček in bo kava lepo tekla.V vašo skodelico se bo nateklo od 30-35ml Romantic espresso kave.
☕️ 5. Temeljita nega☕️
Pred pripravo je potrebno očistiti morebitne ostanke kave iz aparata, s tem se boste izognili neželenim in grenkim priokusom kave. Poleg tega od časa do časa pustite vodo teči skozi prazno ročko. Pred pripravo naslednjega Romantic espressa počakajte nekaj trenutkov in preverite, da se v notranjosti ročke ne nahajajo ostanki vode.