Adinvest Facebook Social widget area

Košarica

Vse naše espresso kave Romantic imajo na svoji vrečki poseben ventil, videti je kot luknjica, ki izpušča ogljikov dioksid, ker se sveže pražena kava mora razplinit. Luknja v naših vrečkah je enosmerni ventil, ki omogoča, da ogljikov dioksid uhaja iz vrečke.

Sveže pražena kava, sprošča ogljikov dioksid

Nekaj ogljikovega dioksida se sprosti med praženjem, veliko pa ga ostane v kavnih zrnih. Kavna zrna počasi sproščajo plin, ki je po praženju ostal v njih. To traja cca 14 dni. Če vrečke ne bi imele tega ventila, ki omogoči izločanje, bi zaradi plina nabreknile in se tako lažje poškodovale.

Kisik škoduje kavi

Ventili na naši espresso kavi Romantic, so enosmerni in preprečujejo, da bi kisik prišel do kave. Tako kisik kot vlaga lahko kavi škodujeta, skrajšata njen rok trajanja in poslabšata njene lastnosti, zato je pomembno da iz vrečke izpustimo ogljikov dioksid, ne da bi v njo spustili vlago ali kisik.

S sproščanjem ogljikovega dioksida se sprošča tudi veliko kavne arome, zato ko pritisnete na vrečko iz filtra tako lepo zadiši. Tako, ko boste naslednjič držali v rokah našo espresso kavo Romantic, poskusite in jo stisnite, saj boste tako lahko zavohali vso dobroto ki se skriva v njej.