Adinvest Facebook Social widget area

Košarica

Raziskave britanske univerze v Southamptonu v Veliki Britaniji , v kateri je sodelovalo približno  pol milijona Britancev, med 38-74 letom starosti,

so pokazale, da si ljudje, ki dnevno spijejo vsaj tri ali štiri skodelice kave, znatno zmanjšajo možnost za zgodnjo smrt.

Če tudi sami pijete kavo in je spijete dosti, je to lahko za vas le dobrega pomena, saj boste živeli dlje.Velika študija v Veliki Britaniji je namreč pokazala, da kava podaljšuje življenje, tudi če jo spijete do 8 skodelic dnevno.

Raziskava je pokazala, da tisti, ki spijejo dosti oz. normalne količine kave živijo dlje, najbolj pa je bila šokantna novica, da tisti, ki je spijejo preveč, živijo še dlje.

Sama kava sicer naj nebi bila pokazatelj daljšega življenja, drugo pa je navada pitje kave.

Navada pitja kave, pa bi lahko bila povezana z drugimi navadami, ki formirajo bolj zdravo življenje, vendar naj bi bil še vedno poudarek, da naj bi bila prav kava tista, ki bi podaljševala življenje.

Raziskovalci so ugotovili, da naj bi  kava zmanjševala možnost za  nastanek raka, diabetisa tipa 2, Parkinsonove in srčnih bolezni,…Ne glede na to pa so jo odsvetovali nosečnicam, preobčutljivim na kofein ter kljub dobrim učinkom odsvetovali prekomeren dnevni vnos.

Kaj pravite? Sedaj lahko končno nazdravimo, na dolgo življenje… S skodelico kave!